Baszta - Pisz

Adres: Ratuszowa 14, 12-200 Pisz, Polska.
Telefon: 602622022.
Strona internetowa: basztapisz.pl.
Specjalności: Restauracja.
Inne ważne informacje: Ogródek, Odbiór na zewnątrz, Dostawa bez kontaktu, Dostawa, Na wynos, Na miejscu, Dobre drinki, Miejsca dla osób na wózkach, Alkohol, Alkohol wysokoprocentowy, Jedzenie późnym wieczorem, Kawa, Koktajle, Małe porcje, Piwo, To miejsce oferuje dania wegańskie, W ofercie dania wegetariańskie, Wino, Śniadanie, Późne śniadanie, Obiad, Kolacja, Katering, Desery, Miejsca siedzące, Bar na miejscu, Toaleta, Wi-Fi, Wi-Fi, Przytulne, Swobodna atmosfera, Dla całej rodziny, Grupy, Możliwa rezerwacja, Karty debetowe, Karty kredytowe, Usługa płatności mobilnych NFC, Karty kredytowe, Dobre miejsce na przyjęcia urodzinowe dla dzieci, Krzesełka do karmienia, Menu dla dzieci, Odpowiednie dla dzieci, Bezpłatny parking, Bezpłatny parking przy ulicy, Parking.
Opinie: Ta firma ma 2211 recenzji na Google My Business.
Średnia opinia: 4.4/5.

Lokalizacja Baszta

Recenzje dla Baszta

Baszta - Pisz
Adam Wszeborowski
5/5

Zajechaliśmy wracając z Mazur, zamówione dania to rosół oraz zupa gulaszowa obie zupy w cenie 18 złotych za każdą.

Szybka i dobra obsługa czas oczekiwania nie był długi.

Rosół drobiowy wołowy z makaronem swojego wyrobu.

Zupa gulaszowa z mięsem drobiowym - kurczak jedyny minus tej zupy to mała ilość kawałków mięsa, poza tym zupa smaczna dobrze doprawiona, duże kawałki warzyw dobrze podgotowanych.

Restauracja znajduje się w budynku zabytkowej baszty w środku znajdował się kominek z naturalnym ogniem. Latem funkcjonuje zewnętrzny ogródek. Zamknięty poza sezonem letnim. Przed budynkiem kilka miejsc parkingowym.

Baszta - Pisz
matkapolka27
4/5

Jedzenie świetne, pielemieni w sosie kurkowym to czysta poezja, delikatne, rozpływające się w ustach, ciasto mgiełka Jedynie samo wnętrze jest średnie, bo to zadaszony teren z namiotowymi ścianami przy baszcie.

Baszta - Pisz
Missaugustiss
5/5

Jedzenie było przepyszne. Ceny są adekwatne do jakości i wielkość porcji. Placek po zbójnicku był ogromny nie do pokonania. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym bardzo dobrze przyprawione. Zupa rybna bardzo aromatyczna a żurek pełen dodatków. Wszyscy z obsługi są bardzo życzliwi i widać że zależy im na jak najlepszej obsłudze. Porównując do innych miejsc które odwiedziliśmy te zasługuje na 5+.

Baszta - Pisz
Norbert Sałański
4/5

Basztę odwiedziłem przy okazji weekendu majowego.
Klimat restauracji typowo turystyczny, mimo wszystko pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
Miałem okazję spróbować Żurek i tu głębokie ukłony - rewelacja!
Warto też docenić ryby, filet z sandacza cudowny, choć został podany cały zalany sosem co niekoniecznie wszystkim odpowiada.
Minus za placka po węgiersku. Zamiast gulaszu - w środku o dziwo mięso mielone. Dodatkowo zupełnie bez wyrazu. Szkoda, zmarnowany potenciał.
Ostatecznie w tym mieście na pewno jest to miejsce warte uwagi.

Baszta - Pisz
Izabela Dabrowska
5/5

Odwiedzilismy to miejsce w niedzielę wieczorem i to byl strzał w dziesiątkę ?
Pani kelnerka zaproponowala burgera z jeleniem i to było pyszne jak i placki ziemniaczane ktore tez zamówiliśmy, jedzenie petarda!!! Polecamy to miejsce jako punkt obowiazkowy aby zadowolić swoje podniebienie!
Pani, która nas obsługiwała pomimo późnej godziny doskonale wiedziala co polecic, przemiła i to jest ogromny atut tej restauracji również posiadać taki personel!!! DZIEKUJEMY i do zobaczenia

Baszta - Pisz
Rafał Chlipała
5/5

Miejsce na pewno warte uwagi. Dość sporo ludzi co zawsze dobrze świadczy o restauracji. Pomimo dużej ilości pozostałych klientów zostaliśmy bardzo szybko obsłużeni. Obsługa bardzo sprawna i szybka w reakcji. Ja konsumowałem burgera z jelenia a moja partnerka smażone pierogi z sieji. Burger smaczny chodź szkoda, że nie można wybrać stopnia wysmażenia mięsa - był wyrażony na well dane co nie jest moją ulubioną preferencja. Pierogi bardzo smaczne z ciekawą srodzinomorska okrasa. Oba dania dobre.

Śmiało można polecić ?

Baszta - Pisz
Katarzyna Boroń (KaB)
2/5

Nie wiem co mnie podkusiło by tu zajrzeć. Tradycyjna jadłodajnia, bez szaleństw. Dużo ludzi dzięki lokalizacji, a nie menu. Bardzo trudno w obecnych czasach trafić na pierogi maszynowe. Większość gastronomi ma pierogi ręczne. Tu, to co nazywają pierogami z gęsią , to farsz z kaszą i jakimś mięsem a ciasto bezlitośnie grube. Jadłam różne pierogi i lokale mają je za swoją wizytówkę… Tu są antyreklamą. Jedynie co mogę powiedzieć to nie idź tam. Zawróć póki czas. W Piszu są bardziej udane miejsca. Zdecydowanie nie polecam.

Baszta - Pisz
Krzysztof Sk
5/5

Mimo niskiego sezonu ruch w restauracji całkiem spory.
Postawiłem na Sandacza w sosie grzybowym i to był strzał w 10. Soczysty, chrupiący, bardzo smaczny.
Spróbowaliśmy też gołąbków z dzika, zasługują na solidne 4.
Obsługa jest dobra, dania są serwowane niedługo po zamówieniu.
Miejsce godne polecenia.

Go up